Redding Polare Nijmegen via crowdfunding nabij

De boekhandel van Polare in Nijmegen maakt mogelijk een doorstart met behulp van crowdfunding. Het management heeft inmiddels ruim honderdduizend euro opgehaald, waarmee het ruimschoots voorbij het minimumbedrag van 75 duizend euro is. Dat melden winkelmanager Monique Kaufman en oud-directeur Hans Peters op de website polaregaatdoor.nl.

De initiatiefnemers willen de oude naam Dekker v.d. Vegt weer op de gevel krijgen. Inmiddels zijn er ruim driehonderd investeerders, die voor minstens honderd euro hebben ingelegd. Zij ontvangen een rente van vijf procent per jaar, waarna ze na vijf jaar het geïnvesteerde bedrag met rente terugbetaald krijgen.

Het management hoopt in totaal 150 duizend euro op te halen. Daarmee moet na de overname van de winkel onder meer de voorraad en het assortiment op peil gebracht worden en een nieuwe website worden ontwikkeld.

“Daarna willen we de boekhandel toekomstbestendig maken”, zegt Kauffman tegen Trouw. Ze heeft onder meer plannen voor de verkoop van ebooks en de introductie van een online bestelsysteem. “Voor het publiek is het belangrijk om te weten dat we door de vaste boekenprijs in Nederland even duur zijn als bijvoorbeeld bol.com en dat we ook even snel leveren.” Daarnaast moet de winkel volgens haar toegevoegde waarde bieden door evenementen en signeersessies te organiseren en als ontmoetingsplaats te dienen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!