Jumbo in onderhandeling over online vergoeding

Supermarktketen Jumbo is met franchisenemers in onderhandeling over de verdeling van online verkopen. Dat laat voorzitter Anrico Maat van de Ondernemersvereniging Jumbo weten aan Distrifood. De gesprekken volgen op een voorstel dat Jumbo aan de ondernemers heeft voorgelegd.

De Veghelse supermarktketen werkt momenteel aan een webwinkel, die dit jaar gelanceerd moet worden. Jumbo kan daar echter niet mee starten zonder toestemming van zelfstandige ondernemers, geeft Maat aan. De twee partijen moeten het volgens hem eerst eens worden over ‘de verdeling van de marge, onze bijdrage in de kosten en eventueel de compensatie als ondernemers door de online verkopen van Jumbo in hun marktgebied te maken krijgen met omzetverlies.’

Waar bij Albert Heijn de ondernemers en organisatie elkaar volgens Maat over dit onderwerp de tent uitvechten, moeten de online verkopen bij Jumbo een gezamenlijk activiteit worden, waar beide partijen van profiteren. “Natuurlijk wordt er, nu de gesprekken in een finalefase komen, hard onderhandeld. Dat vind ik echter niet meer dan normaal”, stelt hij. Hij verwacht dat Jumbo en de ondernemers begin mei tot een akkoord komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!