Alibaba naar Amerikaanse beurs

De Chinese etailgigant Alibaba bereidt een beursnotering op Wall Street voor. Dat heeft Alibaba zondag bevestigd. De beursgang zou in het derde kwartaal moeten worden afgerond.

Met een beursgang wordt Alibaba naar eigen zeggen onder meer ‘een meer mondiale onderneming’. Momenteel is de etailer vooral groot in het thuisland, waar het circa tachtig procent van alle e-commerce voor zijn rekening neemt. Zo waren de webwinkels Tmall en Taobao in 2012 al goed voor bijna negen miljard euro aan omzet, 58 procent meer dan het jaar ervoor. In totaal boekte Alibaba in 2012 zo’n dertien miljard euro omzet; meer dan eBay en Amazon bij elkaar.

De beursgang kan volgens analisten met een opbrengst van circa elf miljard euro één van de grootste ooit worden. De reden dat Alibaba voor een beursnotering in de Verenigde Staten kiest, heeft te maken met de strikte eisen van de beurs in Hongkong. Wanneer de omstandigheden in de toekomst anders zijn, sluit Alibaba een notering in Hongkong niet uit.

Behalve Alibaba maakt ook Weibo, de Chinese variant van Twiter waar Alibaba een belang in heeft, de gang naar Wall Street. Weibo heeft zijn aanvraag afgelopen vrijdag ingediend, waarmee het 360 miljoen euro wil ophalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!