New York Pizza opent in Duitsland

New York Pizza heeft deze week in Keulen zijn eerste Duitse vestiging geopend. De Nederlandse pizzaketen kondigde de opening een jaar geleden al aan.

"In Keulen gaan twee vestigingen open. Als het daar lukt, dan boren we een nieuwe markt aan", liet directeur Hans Miete in april vorig jaar weten.

New York Pizza had enkele jaren geleden al een vestiging in CentrO in Oberhausen. Daar werd de winkelketen echter opgelicht door het eigen personeel, terwijl ook de administratie niet in orde was. Dat stelt ceo Philippe Vorst in het boek ‘De 13 slimste ondernemerstips van Hollands beste pizzabakker’. “Ook hadden we de beheersing van onze processen niet op de rit.”

Vorst gaat ervan uit dat de nieuwste Duitse winkels in het eerste jaar verlies opleveren. Hij ziet echter dat het land echte marktleiders ontbeert. Joey’s Pizza is volgens hem de grootste met zo’n tweehonderd vestigingen. “Dat is dus niks in termen van marktvolume. Daarom liggen er voor ons enorme kansen in Duitsland.”

New York Pizza beschikt in ons land over zo'n 130 vestigingen. Tot 2011 beschikte de pizzaketen ook over filialen in België.

Eerder:
New York Pizza voorziet flinke uitbreiding

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!