Phone House opent eerste Samsung Experience Stores

Phone House heeft maandag in samenwerking met Samsung Nederland de eerste twee zogenoemde Experience Stores geopend. De winkels zijn gevestigd aan de Grote Houtstraat in Haarlem en de Venestraat in Den Haag.

De komende maand opent Phone House nog drie winkels van Samsung in Amersfoort, Apeldoorn en Eindhoven. In de winkels is plaats voor het volledige assortiment mobiele telefoons, wearables en tablets van Samsung. Klanten kunnen tevens in de Experience Store terecht voor aanvullende diensten als software-updates en reparaties. Phone House is verantwoordelijk voor de exploitatie van de vestigingen.

Samsung heeft een samenwerking gesloten met Carphone Warehouse, het Britse moederconcern van Phone House, om een grotere zichtbaarheid in de Europese winkelstraten te creëren. Niet iedereen in de telecombranche begrijpt volgens ceo retail Bert van Dam de stap om een merkfabrikant te helpen om te gaan retailen. “Voor ons bedrijf is het echter al heel gebruikelijk om grenzeloos te opereren”, stelt hij in het maartnummer van RetailTrends. Zo zijn providers als Vodafone en T-Mobile volgens hem belangrijke partners voor Phone House, maar tegelijkertijd concurrenten in de winkelstraat.

Samsung opent in samenwerking met Carphone Warehouse eveneens winkels in Duitsland, Ierland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Reacties