PLUS noteert omzet- en winststijging

Supermarktketen PLUS heeft de consumentenomzet en nettowinst in 2013 zien groeien. De omzet ging met één procent omhoog naar 1,988 miljard euro, terwijl de winst met 12,3 procent toenam naar 7,3 miljoen euro. Dat heeft PLUS woensdag bekendgemaakt.

De omzetstijging is gerealiseerd met één winkel minder. Vorig jaar zijn twee C1000-winkels omgebouwd naar PLUS en werden drie onrendabele winkels gesloten. In totaal beschikt de supermarktketen over 254 winkels.

Inmiddels zijn 114 winkels omgebouwd naar het formuleconcept PLUS nieuwe generatie. De 48 vestigingen die vorig jaar zijn omgebouwd lieten een omzetgroei zien van tien procent, fors meer dan de autonome omzetgroei van 1,2 procent van alle PLUS-winkels. De komende twee jaar worden de resterende filialen omgebouwd naar het nieuwe concept.

Het supermarktconcern heeft in totaal 32,3 miljoen euro uitgekeerd aan zijn ondernemers, driehonderdduizend euro meer dan vorig jaar. De ondernemers hebben over 2013 dezelfde marges gerealiseerd als in 2012, ondanks de volgens PLUS 'aanhoudende druk op prijzen en marges'. De directie verwacht dat de consumentenuitgaven ook dit jaar onder druk blijven staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!