Xenos aast op forse groei in Duitsland

Xenos wil het aantal winkels in Duitsland uitbreiden van vijftig naar twee- tot driehonderd. De groeikansen van de formule zijn in ons land namelijk bijna uitgeput. Dat liet logistiek manager Arthur Böhmer weten tijdens het event Kansen in Retail, dat in RetailTrends 4 wordt belicht.

“In bijna al onze Nederlandse winkels merken we kannibalisatie-effecten als we meer filialen zouden openen”, aldus Böhmer. “Vandaar dat we in Duitsland verder willen groeien.” In aanloop daar naartoe wordt het distributiecentrum in Waalwijk met vijftigduizend vierkante meter vergroot.

De winkelketen is actief op zoek naar geschikte winkellocaties die vanuit het dc beleverd kunnen worden. “We kijken met name naar een strook tussen twee belangrijke snelwegen, vanaf het Roergebied oostwaarts. Dat is vanuit Waalwijk met een vergroot dc goed te doen”, zegt Böhmer.

Daarnaast volgt de Blokker-dochter de kansen in ‘het welvarende Zuid-Duitsland’. “Als je daar winkels hebt, zal je wel moeten denken aan het inrichten van een logistiek overslagpunt of iets dergelijks.”

In het aprilnummer van RetailTrends worden zowel de online als offline groeiplannen van Xenos toegelicht. Böhmer legt onder meer uit hoe de logistieke ruggengraat van de winkelketen wordt ingericht op deze ambities.
Klik hier voor een abonnement op jaarlijks elf keer RetailTrends en zes keer EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!