Contactloos betalen vandaag van start

Miljoenen Nederlandse consumenten kunnen vanaf dinsdag contactloos betalen met hun betaalpas. Zo heeft ING inmiddels ruim vier miljoen geschikte passen uitgegeven, waarmee klanten contactloos kunnen betalen bij onder meer H&M en stationswinkels van NS. Dat laat een woordvoerder van de bank weten aan RetailNews.

Inmiddels zijn in Nederland ruim dertigduizend betaalterminals geïnstalleerd die contactloos betalen mogelijk maken, stelt hij. “Dat aantal is de afgelopen tijd al verder gegroeid en zal ook in de nabije toekomst rap toenemen.” Elke nieuwe betaalautomaat die winkeliers aanschaffen is bijvoorbeeld standaard uitgerust met de contactloze betaalfunctie.

Consumenten kunnen contactloos betalen door hun pas kort tegen een speciale kaartlezer aan te houden. Voor bedragen onder de 25 euro is geen pincode nodig. Dat moet enerzijds de wachttijd aan de kassa verkorten en anderzijds de veiligheid van winkels ten goede komen, doordat er minder contant geld in de kassa zit.

ABN AMRO heeft inmiddels zo’n half miljoen passen uitgegeven waarmee klanten contactloos kunnen betalen. Wereldwijd zijn volgens Maestro, dat achter deze betaaltechnologie zit, honderd miljoen geschikte passen in omloop. Die worden bij twee miljoen winkels in 63 landen geaccepteerd. In landen als Polen en Tsjechië verloopt één op de drie betalingen al contactloos.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!