Free Record Shop sluit alle winkels

Fresh Entertainment Nederland, het moederconcern van Free Record Shop, is dinsdag failliet verklaard. De entertainmentketen sluit alle vestigingen in ons land. Dat heeft curator Rob Boers bekendgemaakt.

In totaal sluiten 36 winkels hun deuren, terwijl 55 voltijds- en 35 deeltijdsbanen verloren gaan. Free Record Shop werd vorig jaar mei ook al failliet verklaard. Na een doorstart onder investeringsmaatschappij ProCures bleven destijds 49 van de 141 Nederlandse winkels geopend.

Het nieuwste faillissement wordt onder meer veroorzaakt door een verder krimpende markt voor fysieke entertainmentproducten, stelt Boers. Daarnaast blijven de vooruitzichten volgens hem somber. Tevens liep Free Record Shop aan tegen een verdere krimp van de organisatie. Zo werd het door het faillissement van de Belgische winkels steeds moeilijker om de inkoop te continueren en passende voorwaarden af te spreken met leveranciers.

De entertainmentketen liet vorige maand nog weten zijn winkelformule te wijzigen in een outletstore voor entertainmentproducten. Dat concept zou worden uitgerold naar alle overgebleven winkels. Daarbij zouden filialen die niet rendabel zijn nog worden gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!