Curator bestudeert doorstart Free Record Shop

Curator Rob Boers onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart van het dinsdag failliet verklaarde Free Record Shop. Dat laat zijn secretaresse Veronique van Dijk weten aan RetailNews.

Ze kan nog niets zeggen over eventuele geïnteresseerde partijen en de kansen op een doorstart. “De curator is op dit moment de boedel aan het inventariseren.”

De 36 winkels van de entertainmentketen blijven vooralsnog geopend. Daar worden voorraden van platenhandelaar Black Rhythm Records verkocht, die in consignatie in de filialen liggen. “Dat contract liep tot het einde van deze maand”, vertelt mede-eigenaar Jurgen Frank. Hoe lang de winkels openblijven, hangt af van het plan van de curator.

Free Record Shop lanceerde vorige maand een nieuwe winkelformule, waarmee het een outletstore voor entertainmentproducten werd. “Die formule werkte, dat merkte ik aan de verkopen”, zegt Frank. Door onder meer zonder eigen distributiecentrum te werken, deed de winkelketen er volgens hem alles aan om de kosten te drukken en de winkels rendabel te maken. “Ze hadden er echter al in januari een start moeten maken met deze formule. Een verkoopdip in deze slechte tijd van het jaar doet Free Record Shop nu de das om.”

Free Record Shop werd dinsdag voor de tweede keer binnen een jaar failliet verklaard. In juli maakte de entertainmentketen nog een doorstart onder de vleugels van investeringsmaatschappij ProCures met 49 van de 141 Nederlandse winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!