Meerdere gegadigden voor Free Record Shop

Meerdere partijen hebben belangstelling getoond in het dinsdag failliet verklaarde Free Record Shop. De 36 winkels van de entertainmentketen blijven voorlopig geopend. Dat laat curator Rob Boers weten aan de NOS.

Eén partij is volgens de curator geïnteresseerd in een doorstart met alle huidige winkels. Een andere potentiële overnamekandidaat overweegt een doorstart te maken in afgeslankte vorm. Hoe groot de kans is dat Free Record Shop daadwerkelijk een doorstart maakt, kan de curator niet zeggen. Hij denkt daar aan het begin van volgende week meer duidelijkheid over te kunnen geven.

In de winkels worden voorraden van platenhandelaar Black Rhythm Records verkocht, die in consignatie in de filialen liggen. Die voorraden worden niet op korte termijn uit de filialen gehaald, zegt mede-eigenaar Jurgen Frank tegen Entertainment Business.

Free Record Shop werd dinsdag voor de tweede keer binnen een jaar failliet verklaard. In juli maakte de entertainmentketen nog een doorstart onder de vleugels van investeringsmaatschappij ProCures met 49 van de 141 Nederlandse winkels. Of het tweede faillissement de oorzaak is van onjuist management, kan de curator nog niet zeggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!