Frances Franken is per 5 mei 2014 de nieuwe algemeen directeur van Gall & Gall. Ze volgt Marit van Egmond op, die in dienst treedt als directeur merchandising & sourcing vers bij zusterformule Albert Heijn. Dat heeft moederconcern Ahold donderdag bekendgemaakt.

Franken vervult momenteel de functie van unit manager houdbaar bij Albert Heijn. Ze heeft sinds 1999 meerdere commerciële functies binnen Ahold vervuld. Franken was onder meer commercieel directeur bij dochterformule Etos.

Naast Van Egmond heeft Albert Heijn Erik-Jan Mares benoemd tot directeur merchandising & sourcing houdbaar, non food en new business. Mares gaf het afgelopen jaar leiding aan Ahold European Sourcing en was daarvoor onder meer werkzaam bij C1000, Danone en Nutricia.

Met de aanstelling van Van Egmond en Mares is het directieteam van de supermarktketen weer compleet, stelt de supermarktketen. Het doel van de benoemingen is om het assortiment van Albert Heijn aan te vullen en te verbeteren, om zo 'de commerciële propositie verder te versterken'.