Metro Group wil verdriedubbelen in India

Het Duitse retailconcern Metro Group wil in 2020 over vijftig vestigingen van zijn formule Cash & Carry beschikken. Dat heeft het concern maandag bekendgemaakt in een verklaring. Momenteel beschikt Metro Group nog over zestien groothandels in het Aziatische land, verdeeld over twaalf steden.

“India is altijd al een belangrijke toekomstige groeimarkt van Metro en we zien daar een aanhoudende groei van de identieke omzet”, aldus ceo Olaf Koch. Het moederconcern van Makro Nederland beschouwt India met Rusland, China en Turkije als de vier belangrijkste markten waar het wil expanderen.

De opkomende markten zijn momenteel goed voor eenderde van de verkopen. Door meer te investeren in deze landen wil Metro de teruglopende resultaten in Europa opvangen. Metro Group is op ons continent de op drie na grootste retailer.

India weerde tot 2012 buitenlandse retailers om de lokale middenstand te beschermen. Daardoor zijn nog weinig grote retailers actief in het land. Metro Group is al sinds 2003 in India actief en levert aan de kleine zelfstandige winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!