HEMA terug in de rode cijfers

HEMA heeft na twee jaren van winst vorig jaar een nettoverlies van 16,4 miljoen euro geleden. De omzet ging met 5,4 procent achteruit naar 1,1 miljard euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de warenhuisketen, dat dinsdag is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

HEMA boekte in 2012 nog een winst van 5,8 miljoen euro, bij een omzet van 1,2 miljard euro. Het operationeel resultaat van HEMA liep in 2013 met vijftien procent terug naar 119 miljoen euro. “Het afgelopen jaar was weer een uitzonderlijk uitdagend jaar voor de Nederlandse non-foodsector”, verklaart ceo Ronald van Zetten de lagere resultaten. Zo trokken binnensteden minder bezoekers, was het consumentenvertrouwen extreem laag en krabbelde de huizenmarkt moeizaam overeind.

Van Zetten constateert verder dat het consumentenvertrouwen langzaam maar zeker groeit. Klanten blijven volgens hem echter ook dit jaar terughoudend met uitgaven.

Het winkelbestand van HEMA groeide vorig jaar met 29 winkels naar 666 filialen. Daarvan zijn er 138 in het buitenland gevestigd. De warenhuisketen wil dit jaar minstens 25 nieuwe filialen openen, waaronder de drie vestigingen in Marseille en één in Madrid, die al zijn geopend. De eerste twee winkels in Londen openen naar verwachting komende zomer hun deuren, gevolgd door nog een derde winkel in Groot-Brittannië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!