Orderpicking met Google Glass

Efulfilmentbedrijf Active Ants gebruikt Google Glass in zijn orderpickingtraject. Het bedrijf liet hiervoor een aparte orderpicking applicatie ontwikkelen. Volgens Active Ants verloopt orderpicking met Google Glass vijftien procent sneller en levert het twaalf procent minder fouten op.

Orderpickers bij Active Ants werken normaal gesproken met picklijsten waarop producten, locaties en aantallen staan. “Met Google Glass wordt deze informatie weergegeven op de bril. Hierdoor hebben orderpickers hun handen vrij om producten uit de schappen te pakken en hoeven picklijsten niet meer worden geprint, afgetekend en ingebonden, wat naast een besparing in papier ook voor de nodige tijdswinst zorgt”, zegt een woordvoerder tegen Emerce. “Daarnaast verschijnen de opdrachten één voor één op de bril, zodat opdrachten niet door elkaar gehaald of vergeten worden.”

Momenteel beschikt Active Ants over twee brillen van Google. “Wanneer de prijzen zakken zullen wij dit aantal uitbreiden”, aldus de woordvoerder. Het bedrijf stelt zijn personeel niet verplicht om de brillen te dragen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!