Beter Bed boekt minder omzet

Beter Bed heeft zijn omzet over het eerste kwartaal met 5,9 procent zien dalen. Daarmee komt de netto-omzet uit op 92,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) kromp met 20,5 procent naar 6,4 miljoen euro. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het concern vrijdag heeft bekendgemaakt.

Door verbeterde inkoopcondities stegen de brutomarges met een half procent naar 56,9 procent. De operationele kosten daalden van 47,6 miljoen euro naar 46,4 miljoen euro. Dat is voornamelijk het gevolg van een daling van het gemiddeld aantal winkels en andere besparingsmaatregelen, aldus de keten.

In Nederland nam de omzet in vergelijkbare winkels af met 9,1 procent, terwijl de totale omzet met 13,1 procent daalde. Deze daling wordt veroorzaakt door een zwakkere orderintake tijdens de kerstperiode en in januari, aldus Beter Bed.

Beter Bed beschikt over 1.164 winkels. In het eerste kwartaal werden tien winkels geopend en sloten 21 vestigingen hun deuren. In Nederland en België worden dit jaar de formules Slaapgenoten en Matrassen Concord afgebouwd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!