‘Shopping by design in opkomst’

Waar consumenten online vaak al suggesties op maat krijgen op basis van hun zoekgedrag en aankoophistorie wordt shoppen in de toekomst nog persoonlijker. Dat wordt veroorzaakt door de opmars van 3D-design en printtechnieken, stelt ceo Tom Adeyoola van startup Metail in Emerce.

Het zogenoemde shopping by design wordt een trend onder consumenten, aldus Adeyoola. Daarbij geven klanten hun eigen draai aan een product dat op dat moment in de mode is. “Op fashionsites kan je dan met een simpele ontwerptool je eigen kledingstuk aanpassen.”

Adeyool staat aan het roer van het Britse Metail, dat een technologie ontwikkelde waarmee consumenten een 3D-model van zichzelf maken. Daarmee kunnen ze vervolgens digitaal kleding passen. Onder meer Zalando maakt in zijn webshop gebruik van de technologie.

“Wij leggen de nadruk op visualisatie, omdat shoppen leuk moet zijn”, zegt Adeyoola. Een ander voordeel is dat consumenten snel tientallen kledingstukken virtueel passen. “Dat lukt je niet in een reguliere kledingwinkel, waar je vaak maar maximaal drie items in je pashokje mag meenemen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!