Euretco schrijft weer zwarte cijfers

Retailorganisatie Euretco heeft over 2013 een nettowinst van 1,4 miljoen euro gerealiseerd. Vorig jaar boekte de organisatie achter formules Intersport, COACH, Runnersworld, Livera, Decorrete en Libris nog een verlies van bijna tien miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat woensdag is gepubliceerd.

De resultaten over 2012 waren sterk beïnvloed door eenmalige posten als gevolg van de fusie met Intres. De omzet van de voormalige winkelformules van Intres werd in de jaarrekening van 2012 pas vanaf de fusie in juli meegerekend. Daardoor is de omzet van het fusiebedrijf over vorig jaar met tien procent geklommen naar 922 miljoen euro.

Euretco heeft het aantal aangesloten ondernemers, formuledeelnemers en winkels het afgelopen jaar zien teruglopen. De 2838 winkels van 1836 aangesloten ondernemers en formuledeelenemers zijn goed voor circa 2,3 miljard euro.

Euretco verwacht dit jaar een verdere resultaatverbetering te kunnen realiseren. De eerste maanden hebben volgens de organisatie een aantrekkende orderstroom laten zien.

Euretco heeft als doel verder te expanderen, zowel in Nederland als in omringende landen. Zo voert de organisatie vergevorderde gesprekken met DGN retail, dat de formules Hubo, Fixet en Multimate voert. In RetailTrends 5 laat ceo Harry Bruijniks weten dat DGN retail in een geval van een overname voor zijn deze drie winkelformules één formulenaam moet kiezen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!