'Waarschuw op voedselverpakking voor obesitas'

Waarschuwende teksten of foto’s op voedselverpakkingen moeten consumenten wijzen op de gevaren van overgewicht. Daarvoor pleiten de belangengroepen Consumer International en World Obesity Federation, zo meldt de BBC.

Dergelijke waarschuwingen staan tot nu toe alleen op verpakkingen van tabakproducten. Obesitas is echter wereldwijd een groter gezondheidsrisico dan tabak, stellen de organisaties. Het aantal doden door overgewicht steeg van 2,6 miljoen in 2005 naar 3,4 miljoen in 2010.

Als er niet snel maatregelen worden genomen, ontstaat binnen de voedselindustrie een vergelijkbare situatie als met de tabaksindustrie in de jaren zestig, zegt een woordvoerder van Consumer International. “Toen zei de tabaksindustrie dat er niets mis was met sigaretten en dat ze goed waren voor de gezondheid. Dertig of veertig jaar later stierven er miljoenen mensen aan.”

Overheden moeten volgens Consumer International en World Obesity Federation ook meer regels stellen rond bijvoorbeeld het zout-, vet- en suikergehalte in voeding en dranken. Daarnaast pleiten ze voor strengere regelgeving rond advertenties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!