'Jan Heere staat voor vertrek bij M&S'

Internationaal directeur Jan Heere staat op het punt te vertrekken bij de Britse winkelketen Marks & Spencer. Dat melden bronnen aan de Financial Times.

Heere werd drie jaar geleden door de Nederlandse ceo Marc Bolland aangesteld om leiding te geven aan de internationale expansie van M&S. Hij kwam over van Inditex, waar hij dezelfde functie vertolkte. Heere, van Spaans/Nederlandse afkomst, zou volgens de Britse krant nog dit jaar uit het Verenigde Koninkrijk vertrekken. Marks & Spencer zelf ontkent het vertrek van zijn internationaal directeur.

Onder leiding van Heere maakte de winkelketen onder meer zijn rentree in Nederland. In Nederland beschikt de Britse retailer inmiddels over twee eigen vestigingen, terwijl de derde winkel in Amsterdam voor 2016 op de planning staat.

De Britse warenhuisketen wil tot 2017 250 nieuwe winkels in het buitenland openen, als aanvulling op de bestaande 450 vestigingen. In het afgelopen boekjaar, dat tot eind maart liep, opende de keten 55 nieuwe internationale winkels. M&S heeft als doel het omzetaandeel van zijn internationale activiteiten met 25 procent te laten groeien. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!