Ahold schrapt 130 banen op het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. Dat heeft het concern donderdag bekendgemaakt aan zijn medewerkers en de vakbonden.

In totaal komen 210 functies te vervallen. Deze worden deels opgevangen door natuurlijk verloop, het niet verlengen van tijdelijke contracten en doordat bepaalde vacatures niet worden vervuld, aldus Ahold.

De reorganisatie maakt deel uit van het zogenoemde Simplicity-programma dat de klantpropositie van Albert Heijn moet verbeteren. De reorganisatie is naar verwachting in het derde kwartaal afgerond, laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

De plannen hebben ook gevolgen voor medewerkers rond de Tsjechische en Amerikaanse activiteiten van concern. "Daarover kunnen we bij de presentatie van onze kwartaalcijfers in augustus meer bekendmaken", aldus de zegsman. 

Ahold maakte vorige maand bekend dat zijn omzet voor het derde kwartaal op rij is gedaald. Klanten van Albert Heijn leggen volgens het concern gemiddeld minder in hun boodschappenmandje.

Ahold heeft wereldwijd circa 222 duizend werknemers in dienst, waarvan 94 duizend in Nederland. Daarvan zijn er ruim vijftienhonderd werkzaam op het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam.