Duitse woonwinkel Poco wil naar Nederland

De Duitse woonwinkelketen Poco staat op het punt de Nederlandse markt te betreden. Dat bevestigt een woordvoerder van de retailer aan RetailNews. Een definitieve datum kan hij nog niet noemen.

Poco is momenteel met ruim honderd winkels actief in Duitsland. Vorig jaar opende de winkelketen zijn eerste filiaal in het Australische Sydney. “In juli betreden we de Poolse markt”, aldus de zegsman. “Tevens zoeken we naar locaties in Nederland en België.”

Poco voert gesprekken over een opening op het meubelplein Schuttersveld in Enschede. Dat bevestigt ceo Harold Beugelink van Aprisco, dat voor 75 procent eigenaar is van gronden en opstallen op het meubelplein.

Poco wil achtduizend vierkante meter winkelruimte huren. Aprisco voert echter ook gesprekken met een ‘tweede grote partij’, zegt Beugelink in Tubantia. Die potentiële huurder wil over nog meer vierkante meters beschikken, waardoor er met bestaande huurders geschoven moet worden.

De grote retailer moet volgens Beugelink ‘zoveel traffic veroorzaken dat de andere ondernemers op het meubelplein er iets aan hebben’. “Onze insteek is dat we met een aantal maatregelen in Enschede hèt meubelplein van Twente realiseren”, stelt hij.

Poco verkoopt naast meubels, keukens, tapijten en vloerbedekking ook onder meer huishoudelijke goederen, behang en huishoudtextiel. Omdat elke winkel is voorzien van een magazijn, kunnen klanten negentig procent van de producten direct mee naar huis nemen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends