​Woonbranche sluit zich aan bij ‘toonaangevende cao’

​Woonbranche sluit zich aan bij ‘toonaangevende cao’

Werknemers van woonwinkels kunnen een cao-loze periode van zes jaar afsluiten. De woonbranche wil zich namelijk aansluiten bij de cao Fashion, Sport & Lifestyle, zo laat INretail maandag weten. De brancheorganisatie heeft daarover overeenstemming bereikt met de vakbonden AVV, de Unie en CNV. FNV is niet meer bij de gesprekken betrokken.

De cao moet op 1 januari 2017 ingaan voor de bijna 35.000 medewerkers en werkgevers in de woondetailhandel. Als de vakbondsleden instemmen met het verzoek komt er een loonsverhoging van 2,75 procent, gevolgd door een verhoging van één procent in 2018. De zondagtoeslag halveert naar vijftig procent, maar huidige werknemers worden volgens INretail daarvoor gecompenseerd.

“De cao Fashion, Sport & Lifestyle is inmiddels de toonaangevende cao voor de non-food detailhandel”, stelt directeur Jan Meerman. Het versnipperde landschap van kleine detailhandelcao’s voor een kleine achterban is volgens hem niet toekomstbestendig. “Een grote cao met daarin heldere afspraken die passen bij de veranderingen die de retail ondergaat, biedt duidelijkheid en structuur.”

De cao Fashion, Sport & Lifestyle geldt door de aansluiting van de woonbranche vanaf volgend jaar voor meer dan 140 duizend werknemers in de non-foodretail. De cao wordt uitgebreid met een woonmodule, waarin een aantal specifieke afspraken voor de branche zijn opgenomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!