Pomphouders spannen rechtszaak aan voor tegemoetkoming

Pomphouders uit de grensstreek bereiden een rechtszaak voor tegen staatssecretaris Wiebes om compensatie voor hun omzetverlies af te dwingen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De tankstationhouders stellen inkomsten mis te lopen door de accijnsverhoging op diesel en lpg. Nederlandse consumenten tanken daardoor vaker over de grens.

Belangenvereniging BETA werkt aan een stichting, waarbij pomphouders zich kunnen aansluiten. “Via deze stichting kunnen wij met tankhouders vervolgens een claim indienen”, zegt voorzitter Petra van Stijn. De hoogte van het bedrag is nog niet duidelijk.

Een claim is kansrijk, denkt advocatenkantoor De Clercq, dat in de arm is genomen door BETA. “Pomphouders hebben het recht hun bedrijf te exploiteren. Als je door een maatregel geen geld kunt verdienen, gaat de overheid te ver” , stelt advocaat Arjen van Rijn.

Staatssecretaris Wiebes (Financiën) heeft de effecten van de accijnsverhoging onvoldoende onderzocht, aldus Van Rijn. Pomphouders lopen volgens Wiebes geen inkomsten mis door de duurdere brandstof, maar door de economische crisis en zuiniger auto’s.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!