Pomphouders starten eigen benzineketen

Honderd zelfstandige pomphouders hebben gezamenlijk de nieuwe benzineketen Peut gelanceerd. De ondernemers gaan de concurrentie aan met de gevestigde oliemaatschappijen. In twee jaar tijd moeten driehonderd benzinestations de nieuwe naam dragen.

Pomphouder Pieter van Gennep heeft in Moordrecht het eerste Peut-benzinestation geopend. “De rest van Nederland volgt snel”, aldus initiatiefnemer Ewout Klok. Klok wil niet langer ondernemen onder de regie van de miljardenconcerns. “Als pomphouders hebben we altijd langjarige overeenkomsten met de oliemaatschappijen. Zo zitten we vijf jaar vast aan onze brandstofleverancier, die halsstarrig hoge prijzen kan blijven rekenen, terwijl de markt continu verandert. We willen veel meer flexibiliteit, met direct opzegbare contracten”, aldus Klok.

De groep zelfstandige pomphouders startte in februari al een samenwerkingsverband onder de naam De Vrije Pomp. Inmiddels heeft Peut een afnamecontract afgesloten met oliehandelaar Argos.

In totaal telt Nederland circa vierduizend pompstations. Hiervan zijn zestienhonderd in handen van zelfstandige pomphouders. Het overige deel is in handen van grote olieconcerns.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!