Elektronicaketen BCC verkleint verlies

De Nederlandse elektronicawinkels van BCC hebben het afgelopen boekjaar iets minder verlies gedraaid dan een jaar eerder. Doordat de Belgische zusterketen Vanden Borre zeer winstgevend is, boekten de ketens gezamenlijk een winst van 9,3 miljoen euro. Dat blijkt uit jaarcijfers van moederconcern Darty, die donderdag bekendgemaakt zijn.

Hoe groot het verlies van BCC is, maakt Darty niet bekend. De omzet van de 117 winkels van BCC en Vanden Borre kwam in de twaalf maanden tot en met april uit op 686,7 miljoen euro, 0,3 procent minder dan vorig jaar. De vergelijkbare omzet viel terug met 1,2 procent.

BCC beschikt over 58 vestigingen in Nederland, waaronder twee nieuwe vestigingen. Het afgelopen jaar werd één winkel gesloten en één verplaatst. Voor dit jaar verwacht BCC één winkel te sluiten.

De Nederlandse winkelketen moest in de twaalf maanden tot en met april volgens het concern enigszins aan marktaandeel inleveren. De online verkopen zijn inmiddels goed voor elf procent van de totale omzet, een kwart meer dan vorig jaar.

De totale omzet van het Franse moederconcern kwam uit op 2,7 miljard euro, 1,1 procent meer dan vorig jaar. De vergelijkbare omzet groeide met 2,8 procent. De winst groeide van 66 naar 73,4 miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends