Pets Place opent in voormalig BCC-pand

Pets Place opent in voormalig BCC-pand

"Het zou goed kunnen dat we binnenkort meer winkels op dit soort plekken openen", zegt Bart Scheffer (coo IJsvogel Retail) tegen RetailTrends.

Pets Place opent deze maand een nieuwe winkel in het voormalige BCC-pand in Lelystad. "Er is veel beweging in retailvastgoed, dus het zou goed kunnen dat we binnenkort meer winkels op dit soort plekken openen", zegt Bart Scheffer (coo IJsvogel Retail) in een interview met RetailTrends.

De stap is opvallend te noemen: de voormalige panden van BCC worden veelal verhuurd aan spelers als Coolblue en MediaMarkt, die een grote locatie nodig hebben. Het nieuwe filiaal telt 1600 vierkante meter met daarboven een parkeergarage. Wegens de oppervlakte en de parkeergelegenheid een goede plek voor Pets Place. “Daar hoop ik er de komende tijd meer van te openen.” 

Of er meer filialen komen in oud-BCC-panden, is nog de vraag. "Ik hoop het", zegt de Pets Place-coo. "Het gaat erom dat je snel bovenop de stapel ligt van de verhuurder. In dit geval is dat gelukt." 

Witte vlekken
Op dit moment heeft Pets Place 180 vestigingen in Nederland. Het bedrijf zoekt actief naar locaties met veel vierkante meters, liefst aan de rand van een stadscentrum. Volgens Scheffer is er nog genoeg ruimte in de markt voor meer filialen. “Niet overal in Nederland hebben we een winkel in de juiste maat. De komende jaren gaan we dus veel verhuizen, vergroten en openen. Als je kijkt naar het aantal formules in dierbenodigdheden die actief zijn in Nederland, valt het best mee.” 

Pets Place is niet bang voor hetzelfde lot als Dierspecialist, dat begin dit jaar failliet ging. “Dat partijen afvallen die kleine zelfstandige winkels bundelen, lijkt me een logisch gevolg van wat er gebeurt in de markt.” Lees hier het volledige interview

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!