Nieuwe dumpsuper opent deuren

Een C1000-ondernemer opent in september een pilotstore van de nieuwe discountformule Gekke Gerrit. “Ik denk dat wij het beter en mooier kunnen dan anderen”, aldus Gerrit Hoksberg, die een C1000-vestiging in Wageningen exploiteert.

Hoksberg opereert met Gekke Gerrit los van C1000. De dumpsupermarkt beschikt over een wisselend assortiment, afkomstig uit partijhandel. De focus komt op A-merken, die de retailer het liefst voor de helft van de reguliere prijs wil verkopen.

De eerste dumpsupermarkt opent in de Amsterdamse Spaarndammerstraat. Hoksberg heeft een optie op acht tot tien panden in Amsterdam. “Dus we kunnen snel groeien.” Voor het einde van dit jaar moeten meerdere filialen operationeel zijn. Hoksberg zint intussen al op openingen in andere grote steden. “Op termijn willen we uitgroeien naar minimaal dertig vestigingen.”

Daarbij kiest Hoksbergen voor A-locaties. Een locatie met veel traffic is namelijk nodig om de benodigde omzet te behalen. “Het zijn mandjeswinkels, dus de gemiddelde besteding zal niet verschrikkelijk hoog zijn. We moeten het van de omloopsnelheid hebben.”

In ons land zijn inmiddels meerdere discountformules actief binnen het supermarktsegment. Spelers als Mega Food Stunter, Budget Food en Superdeal duiken in het gat onderin de markt. Door het beperkte assortiment wordt het aantal outletsupers echter niet groot, verwacht Frank Quix van Q&A Research & Consultancy.

Groothandels, supermarkten en producenten zullen volgens hem efficiënter gaan werken en minder spullen overhouden. “Daarmee wordt het aanbod dunner en zullen de prijzen bij een groeiend aantal dumpsupers dus stijgen”, stelde hij eerder.

De formule Gekke Gerrit is geen concurrentie voor reguliere supermarkten, zegt Hoksbergen. "Ons assortiment is beperkt met onder meer diepvriesproducten, zuivel, groente en kruidenierswaren. En we gaan vers afgebakken brood verkopen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!