Bezorgdienst Amazon per drone verboden

De plannen van Amazon om pakketten per drone te bezorgen moeten voorlopig de ijskast in. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA blijft de inzet van commerciële drones namelijk als illegaal bestempelen. Dat blijkt uit een document dat de FAA onlangs heeft gepubliceerd.

De luchtvaartautoriteit bepaalde in 2007 al dat modelvliegtuigen alleen hobbymatig ingezet mogen worden. Een federale rechtbank riep de FAA echter op om deze uitspraak te herzien, omdat er volgens Het Financieele Dagblad geen verplichte publieke raadpleging had plaatsgevonden. Naast Amazon hadden meer winkels een verzoek ingediend om pakketten te bezorgen met onbemande drones.

De FAA wijst er echter op dat de afgelopen tijd meerdere incidenten hebben voorgedaan waar modelvliegtuigen bij betrokken waren. De organisatie houdt vast aan het verbod op commerciële drones. Later dit jaar wordt de regelgeving opnieuw tegen het licht gehouden.

Amazon maakte eind vorig jaar bekend de nieuwe dienst Prime Air te testen. De onbemande drones moeten bestellingen binnen dertig minuten bij de klant afleveren. Destijds liet de etailer al weten dat het enige jaren kan duren voordat de bezorgdienst ingezet wordt, omdat onder meer regels van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten afgewacht moet worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!