Regels voor bezorgdrones blijven uit

In de Verenigde Staten is een nieuwe wet met betrekking tot het gebruik van drones van kracht gegaan. De wet zegt echter niks over de inzet van drones voor het bezorgen van pakketten. Hier worden later dit jaar aparte regels voor opgesteld.

De nieuwe wet richt zich onder meer op de inzet van drones voor het inspecteren van bruggen, het monitoren van groentetuinen en het maken van opnames. Door de inzet en verduidelijking van wetgeving op dit gebied hoopt de Verenigde Staten het aantal bedrijven dat werkt aan dergelijke oplossingen te vergroten.

In de regels staat dat drones moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moeten ze minder dan 25 kilo wegen en mogen ze niet harder dan 160 kilometer per uur vliegen. Daarnaast moet diegene die de drone bestuurt hier een geschreven examen voor hebben afgelegd, dient de drone altijd in het zicht te blijven en mag deze niet direct boven mensen vliegen.

Daarnaast heeft de wetgeving ruimte voor ontwikkelingen op het gebied van drones. Partijen die werken met drones kunnen om uitzonderingen vragen in de wetgeving om zo aan te kunnen tonen dat bepaalde ideeën die zij hebben veilig zijn. Dit kunnen onder meer nachtvluchten zijn, maar ook vluchten in drukbevolkte gebieden.

De Federal Aviation Administration (FAA) gebruikt de huidige regels als basis voor de nog op te stellen regels voor het gebruik van drones om pakketjes mee te bezorgen. Wanneer deze regels klaar zijn voor gebruik is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!