Amerikaanse regelgeving voor bezorgdrones ophanden

De Amerikaanse Senaatscommissie voor Handel, Wetenschap en Vervoer heeft zijn goedkeuring gegeven aan een voorstel van de Federal Aviation Administration wat betreft bezorgdrones. Het voorstel geeft de FAA twee jaar de tijd om wet- en regelgeving rondom bezorgdrones opnieuw vast te stellen. Het bevindt zich momenteel in de laatste fase van goedkeuring en wordt volgende maand definitief vastgesteld.

Er is momenteel al wet- en regelgeving rondom drones, maar deze biedt weinig ruimte voor commercieel gebruik van de drones. Het opnieuw vaststellen van deze wet- en regelgeving moet partijen als Amazon en Google ruimte bieden om in de toekomst gebruik te kunnen maken van bezorgdrones. Het geeft deze partijen kaders waarin zij te werk mogen gaan wat betreft de ontwikkeling van deze drones.

Diverse media publiceerden eerder dit jaar berichten dat Amazon zijn bezorgdrones in Nederland ging testen. De webwinkelreus zou dit doen vanwege de restricties in thuisland Amerika. Met de herijking van de wet- en regelgeving zou hier een einde aan moeten komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!