Saturn-winkels ook in Nederland omgebouwd tot Media Markt

Media Markt-Saturn Holding schrapt de merknaam Saturn in Nederland. Dat heeft de elektronicaretailer vrijdag bekendgemaakt. De twaalf Saturn-winkels worden nog dit jaar omgebouwd tot Media Markt-filialen. De transformatie heeft geen gevolgen voor het personeelsbestand, zegt een woordvoerder tegen RetailNews.

Het besluit ligt in het verlengde van de nieuwe strategie die Media Markt-Saturn Holding (MSH) eind 2013 aankondigde, aldus de woordvoerder. Binnen deze strategie is het merk Saturn onvoldoende onderscheidend. “Het heeft geen zin om met jezelf te concurreren met deze grote winkels.”

De keuze voor het grootste en sterkste merk levert naast meer focus en slagkracht een besparing op die wordt geïnvesteerd in vernieuwingen, stelt de keten. Zo openen de komende twaalf maanden vijf nieuwe vestigingen van Media Markt in ons land. Ook start de keten vanaf september met shop-in-shops in de Bijenkorf in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam.

“Media Markt gaat door met het ontwikkelen van dergelijke middelgrote en kleinere winkelconcepten”, vertelt de woordvoerder. “Verder onderzoeken we in samenwerking met Phone House de ontwikkeling van een gezamenlijke propositie.” Door die al eerder aangekondigde samenwerking kunnen de formules hun klanten meer toegevoegde waarde leveren en betere service bieden, stelde directeur Barry van Ruiven van Media Markt-Saturn Nederland toen.

Vorig jaar werden de Turkse winkels van Saturn al omgebouwd tot Media Markt. MHS schrapte de formule ook in onder meer Rusland, Zwitserland en België. De keten zou in ons land 'absoluut niet' van de tweemerkenstrategie afstappen, liet een woordvoerder eerder weten aan RetailNews. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!