Bike Totaal en Biretco samen verder als Dynamo Retail Group

Bike Totaal en Biretco hebben hun fusie afgerond en zetten als Dynamo Retail Group in op margeverbetering voor de aangesloten fietsenwinkels. Dat zegt general manager Maarten de Vos van Bike Totaal in De Financiële Telegraaf.

Beide partijen maakten in maart hun plannen voor een krachtenbundeling bekend. Maandag stemden de 750 aangesloten ondernemers bijna unaniem voor de fusiecombinatie Dynamo Retail Group. Daarmee ontstaat een fietswinkelketen van 750 vestigingen en een omzet van 350 miljoen euro. 

Dynamo Retail Group wil werken met doorlopende collecties en een inkoopplanning voor vier maanden, die maandelijks kan worden bijgesteld. “Uit een eerste praktijkverkenning die in september is begonnen, komt naar voren dat de omloopsnelheid sterk is opgelopen”, aldus De Vos. “De professionaliseringsslag om inkoop beter op de vraag af te stemmen, kunnen we met een Nederlands marktaandeel van 33 procent versneld doorzetten.”

De aangesloten winkelformules moeten binnen de nieuwe organisatie hun winkelvoorraad vier keer per jaar kunnen verkopen, aldus De Vos. “Terwijl het landelijk gemiddelde van de branche op 2,4 ligt. Doordat wij met onze marktomvang maatgevend zijn in de planning zal er meer aansluiting zijn tussen vraag en aanbod.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!