Nederland hoog op het lijstje van Eataly

De Italiaanse foodretailer Eataly wil graag een vestiging in Nederland openen. “Ik kan er alleen nog niet de juiste partners vinden”, aldus oprichter Oscar Farinetti in het Financieele Dagblad.

Eataly beschikt wereldwijd over 27 vestigingen, waaronder in New York, Milaan en dertien in Japan. Behalve een uitbreiding van het winkelbestand richt Eataly zich op de opening van een themapark in Bologna. In 2016 moet het pretpark met de omvang van een Disneyland geopend worden.

Het themapark biedt niet alleen plaats aan achtbanen, maar ook aan het verhaal achter ‘het eten van boerenland’. “Met graanproductie, een pastafabriekje, olijvenbomen, een olijfpers, alle dieren van de boerderij”, legt Farinetti uit. Eataly verwacht jaarlijks drie miljoen kinderen en vier tot zes miljoen buitenlanders te trekken.

Steeds minder kinderen weten volgens Farinetti wat seizoenen zijn in de keuken. Daarnaast heeft Italië het hoogste percentage obesitaskinderen van Europa. “Eataly stimuleert mensen tijd te nemen voor het eten, zo de kwaliteit te waarderen, behouden en uit te bouwen”, aldus de oprichter.

Kijk voor foto's van de onlangs geopende vestiging van Eataly in Milaan op onze Facebookpagina.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!