Decathlon mag zich in Vrijbuiter vestigen

Decathlon heeft toestemming gekregen van de gemeente Roermond om een deel van de winkel van Vrijbuiter in te nemen. De Franse retailer wil 3700 van de elfduizend vierkante meter vloeroppervlakte van de kampeerwinkel overnemen. Gesprekken over de mogelijke invulling met Vrijbuiter zijn nog gaande, laat e-commercemanager Redo Wittenberg weten aan RetailNews.

De toestemming van de gemeente is echter al een overwinning voor Decathlon, omdat de retailer in steden als Arnhem en Middelburg op veel verzet stuit van voornamelijk lokale winkeliers. Mede daarom verloopt de uitbreiding van Decathlon in ons land traag, tot ontevredenheid van ceo Eric Bodhuin. Na de entree in 2000, beschikt de retailer in ons land nog altijd over slechts drie vestigingen. Daar komt dit jaar in ieder geval nog een winkel in Apeldoorn bij. 

De gemeente legt een negatief advies van de branche-adviescommisie naast zich neer, omdat Decathlon Roermond kan versterken als aantrekkelijke bovenregionale koopstad. Tevens wijst de gemeente op de positieve impuls voor de werkgelegenheid. Decathlon verwacht extra consumenten te trekken naar Roermond, waardoor de markt wordt vergroot. 

Vrijbuiter staat om diezelfde reden achter de mogelijke komst van Decathlon, zegt Wittenberg. “Klanten die bij Decathlon over de vloer komen, kopen ook bij Vrijbuiter en andersom.” Er moet volgens hem nog een aantal inhoudelijke vraagstukken omtrent het pand en de verhuurder worden opgelost, voordat Decathlon zijn intrek kan nemen in het pand bij Vrijbuiter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!