Amazon-drones ‘binnen paar jaar’ naar Engeland

De bezorgdienst per drone van Amazon kan binnen een paar jaar operationeel zijn in het Verenigd Koninkrijk. Amazon Prime Air, zoals de dienst wordt genoemd, is nu al klaar om uitgerold te worden. Dat laat de lokale managing director Christopher North weten aan The Mirror.

Het enige wat Amazon nog nodig heeft om pakketten met drones te bezorgen is wettelijke goedkeuring, stelt North. “Er is geen reden waarom we ze niet binnen een paar jaar in het Verenigde Koninkrijk kunnen inzetten.”

Amazon diende eerder deze maand een verzoek in bij de Amerikaanse luchtautoriteit om de bezorgdienst overal in de Verenigde Staten te kunnen testen. De etailgigant wil drones inzetten die pakketten tot 2,5 kilogram kan vervoeren, waardoor zo’n tachtig procent van het assortiment met Prime Air bezorgd kan worden.
Het onbemande vliegtuigje kan vanaf het distributiecentrum tot tien mijl (16,1 kilometer) afleggen. De technologie is er al klaar voor, aldus North. “Het werkt en we zouden er vandaag mee kunnen beginnen.”

De Amerikaanse luchtautoriteit bepaalde vorige maand nog dat de inzet van drones voor commerciële doeleinden illegaal is. Daarnaast mag alleen op bepaalde locaties testvluchten worden uitgevoerd met drones. Later dit jaar wordt de regelgeving opnieuw tegen het licht gehouden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!