Ceo Tesco vertrekt na winstwaarschuwing

Philip Clarke legt zijn taken als ceo van de Britse winkelketen Tesco per 1 oktober 2014 neer. Hij wordt opgevolgd Dave Lewis, die momenteel president personal care bij Unilever is. Dat heeft de grootste Britse retailer maandag bekendgemaakt.

Clarke en het bestuur vonden dit het juiste moment om de leiding over te dragen aan iemand met een nieuwe blik en een nieuw profiel, zegt voorzitter Richard Broadbent. Lewis brengt volgens hem onder meer ervaring op het gebied van de internationale consument, change en brand management, bedrijfsstrategie en klantontwikkeling.

Lewis krijgt bij Tesco een basissalaris van 1,25 miljoen pond (1,58 miljoen euro) en een bedrag van 525 duizend pond ter vervanging van zijn bonus bij Unilever. Clarke krijgt na zijn vertrek nog een jaarsalaris mee.

Tegelijk met de vervanging van Clarke kondigt Tesco aan in het eerste halfjaar minder omzet en winst te boeken dan verwacht. De marktomstandigheden zijn volgens het concern moeilijker dan waar begin juni rekening mee werd gehouden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends