Kahn en Coolcat mikpunt van bedreigingen

Coolcat-eigenaar Roland Kahn doet maandag bij de Amsterdamse politie aangifte van bedreiging. De ondernemer wordt onder meer uitgemaakt voor ‘vieze vuile Jood’, terwijl ook zijn winkels het mikpunt zijn geworden van antisemitisme. Dat laat Kahn weten in De Telegraaf.

Kahn is één van de vijftien tot twintig vooraanstaande Joden en zakenmensen die sinds de escalatie tussen Israël en Gaza persoonlijk wordt beveiligd. Hij wordt niet alleen persoonlijk ‘enorm bedreigd’, ook zijn medewerkers hebben er last van. “Een aantal Marokkaanse werknemers wordt zelfs bedreigd door hun eigen achterban omdat ze voor mij werken en achter mij staan. Deze mensen zijn heel verontwaardigd en boos.”

Verder worden  zijn dochter en vriendin van islamitische afkomst bedreigd. De politie neemt de situatie hoog op, zegt Kahn. Het is volgens hem nog afwachten of het Openbaar Ministerie overgaat tot vervolging. De Nederlandse Staat moet de dreigementen een halt toeroepen, stelt hij. “Ik roep niet alleen de overheid, maar heel Nederland op om hun eigen democratie te beschermen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!