CoolCat-oprichter Roland Kahn: 'Mijn grootste fout is zelfoverschatting'

Tijdens de overnamepogingen van HEMA en V&D twijfelde CoolCat-oprichter Roland Kahn ‘geen seconde’ aan een succesvolle afloop. “Ik was er in het proces geen seconde van overtuigd dat het niet zou lukken”, vertelt de ondernemer die in het boek 'Kahn - Mijn leven - Mijn liefdes - Mijn werk' terugblikt op zijn ondernemerschap. Het boek is dinsdag verschenen bij RetailTrends Media en is geschreven door RetailTrends-redacteur Reinilde van Ekris.

Kahn probeerde HEMA in 2007 te kopen van de Amerikaanse private-equitypartij KKR. De CoolCat-oprichter trok daarvoor op met 3i, inmiddels eigenaar van Action. Na lange onderhandelingen komt HEMA uiteindelijk in handen van Lion Capital dat daarmee naast Kahn onder anderen Jaap Blokker en Marcel Boekhoorn aftroefde.

Bijna tien jaar later wil de toenmalige bestuurder van Cool Investments het failliete V&D doorstarten. Die pogingen lopen eveneens op niets uit, al krijgt hij later wel de merkrechten en domeinnamen in handen.

“In mijn enthousiasme en passie wilde ik veel meer dan ik eigenlijk kon”, zegt Kahn daar nu over. “En ik kan heel veel. Drie of vier generaties na mij hoeven bijvoorbeeld niet meer na te denken over hoe ze eten of drinken, ik heb het voor hen verdiend. Maar mijn grootste fout is zelfoverschatting.”  

Bekijk hieronder een fragment uit het interview van Frénk van der Linden met Kahn tijdens RetailTrends Live, waarin de CoolCat-oprichter onder meer in gaat op zijn grootste fouten en zijn strijd tegen melanoomhuidkanker:


 

Het boek Kahn - Mijn leven - Mijn liefdes - Mijn werk schetst een openhartig en indringend portret van Roland Kahn. Het boek is dinsdag verschenen bij RetailTrends Media en is hier verkrijgbaar via vd.nl en de (online) boekhandels. De opbrengst is bestemd voor het Antoni van Leeuwenhoek.

Reacties 2


Machiel R. 28 sep, 14:03

Echt wel respect voor dhr. Kahn maar zo jammer dat hij dan een uitspraak als "“En ik kan heel veel. Drie of vier generaties na mij hoeven bijvoorbeeld niet meer na te denken over hoe ze eten of drinken, ik heb het voor hen verdiend." moet maken.


John Malmberg 28 sep, 15:18

Het is super knap wat deze man gepresteerd heeft maar ook wrang dat zijn bedrijven de laatste jaren ten onder zijn gegaan door de internationalisering van het winkellandschap. Coolcat kon niet mee met een Primark, H&M en Zara.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!