V&D-topman De Jonge al na anderhalf jaar weg

Jacob de Jonge heeft zijn functie als ceo van V&D per direct neergelegd. De voormalig topman van de Bijenkorf blijft betrokken als lid van de raad van commissarissen. Dat maakt de warenhuisketen donderdag bekend.

V&D geeft geen reden voor het vertrek van zijn topman, die pas sinds begin vorig jaar in dienst is. De Jonge volgde destijds Mark McKeon op, die om persoonlijke en gezondheidsredenen moest terugtreden.

De taken van De Jonge zullen voorlopig worden overgenomen door Don Roach, die momenteel cfo is bij investeerder Sun Capital. Hij vervulde eerder financiële en operationele rollen bij retailorganisaties als The Bombay Company, Footaction, Melville Corporation en J.C. Penney. Roach treedt gedurende zijn interimperiode bij V&D terug uit zijn functie bij Sun Capital. V&D is inmiddels een zoektocht gestart naar een definitieve opvolger voor De Jonge.

De plek van Roach in de raad van commissarissen wordt ingenomen door Paul Daccus van Sun European Partners, de Europese adviseur van Sun Capital. De Jonge neemt binnen de raad van commissarissen de positie in van oud-Modint-voorzitter Alphons Schouten.

Onder De Jonge lanceerde V&D onlangs nog een nieuwe strategie, die ervoor moet zorgen dat de winkelketen volgend jaar weer zwarte cijfers schrijft. Over het boekjaar 2013 werd bijvoorbeeld een nettoverlies van 42 miljoen euro geleden, bij een omzetdaling van vier procent.

V&D heeft in Leiden een beleveniswinkel geopend, waarvan het concept de komende vijf jaar gefaseerd naar alle vestigingen wordt uitgerold. Een jaar eerder schrapte de warenhuisketen al 169 banen om kosten te besparen. Verder is de inkoop efficiënter gemaakt en zijn de deuren van verliesgevende vestigingen gesloten. V&D laat weten de ingezette strategie voort te zetten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!