Bol.com en Albert Heijn stellen hun API's en technologie beschikbaar aan de programmeurs die meedoen aan de Dutch Open Hackathon. Tijdens het tweedaagse evenement kunnen de programmeurs daarmee nieuwe producten en diensten ontwikkelen.

Naast bol.com en Albert Heijn nemen onder meer Rabobank, Philips, Schiphol en TomTom deel aan de hackathon. Het is de eerste keer dat een groep grote Nederlandse bedrijven een dergelijke bijeenkomst organiseert.

Het doel van het evenement is om zoveel mogelijk API's te combineren en daarmee een zo vernieuwend mogelijke app te maken, zegt Arjan El Fassed van de Open State Foundation. Deelnemers kunnen naar eigen wens een website of een app voor een platform naar keuze ontwikkelen. “Stel: je moet vliegen voor je werk. Op Schiphol koop je een cadeautje voor je vrouw, maar dat wil je niet meeslepen, dus laat je het thuisbezorgen door Albert. Je betaalt met de Rabobank-app, en dankzij de API van TomTom weet je vrouw precies hoe laat het cadeau wordt bezorgd," legt George de Boer van TomTom uit.