Barnes & Noble haakt aan bij Shopping Express

De Amerikaanse boekenketen Barnes & Noble heeft de handen ineen geslagen met de bezorgdienst van Google. Klanten uit Manhattan, Los Angeles en San Fransisco kunnen ervoor kiezen hun bestellingen dezelfde dag nog te laten thuisbezorgen. Dat schrijft Emerce.

De samenwerking met Google Shopping Express is een reactie op de groei van concurrent Amazon. De e-commercegigant offert momenteel vijf procent van zijn omzet op om bestellingen goedkoop en vaak gratis af te leveren. Barnes & Noble investeert al jaren defensief-agressief om niet bij de etailer achter te raken, maar groeit minder snel. Door het aanbod op Google Shopping te zetten hoopt Barnes & Noble het snelgroeiende Amazon bij te blijven.

Wanneer Google een order binnenkrijgt, wordt deze doorgestuurd naar de boekenketen. Daar wordt de bestelling in Google-verpakking klaargezet, waarna het binnen een paar uur wordt bezorgd door een koerier.

Winkeliers die gebruikmaken van Shopping Express hoeven Google alleen te betalen wanneer een consument naar hun site doorklikt en wanneer de Google-koerier de bestelling bezorgt. De consument zelf betaalt in deze fase nog niets, maar kan naar verwachting binnenkort een bezorgabonnement van circa 75 dollar per jaar afsluiten.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!