Albert Heijn breidt zijn bezorggebied voor online boodschappen uit met ruim een half miljoen huishoudens in het zuiden en oosten van Nederland. Dat heeft de supermarktketen maandag bekendgemaakt.

Consumenten uit Limburg kunnen van 28 augustus hun boodschappen thuis laten bezorgen. Het tweede gebied volgt op 4 september en omvat onder meer Enschede, Almelo en Hellendoorn.

Met de uitbreiding ligt de landelijke dekking op ruim 77 procent van de huishoudens, aldus AH. Het concern biedt zijn volledige assortiment van ruim 22 duizend producten online aan.

De supermarktketen voegde onlangs tien nieuwe pick-up points voor online bestellingen aan zijn afhaalnetwerk toe. Via ah.nl kunnen consumenten een keuze maken uit de producten van AH, Etos en Gall & Gall en de bestelling binnen 24 uur bij een afhaalpunt in de buurt ophalen.

Naast deze pick-up points beschikken franchisenemers van AH over eigen afhaalpunten. Het aantal winkels dat via het platform AH-afhaalpunten.nl verkoopt zal voor het einde van dit jaar verdrievoudigen, liet oprichter Rob Geraets eerder weten. Momenteel zijn er zo'n dertig afhaalpunten bij het online platform aangesloten. Eind december zullen tussen de 75 en honderd Albert Heijn-winkeliers hun vestiging hebben voorzien van een afhaalpunt.