Finland en Zwitserland spekkoper door boycot

Russische consumenten trekken massaal de grens over om in Finland en Zwitserland voedingsmiddelen te kopen die in hun thuisland niet langer verkrijgbaar zijn. Dat meldt De Financiële Telegraaf.

Ondanks de importstop op Europese voedingsmiddelen mogen Russen wel over de grens aankopen doen. Supermarkten in met name het oosten van Finland prijzen hun producten inmiddels volledig tweetalig aan. Het Scandinavische land moet zelf meer voedsel importeren om aan de stijgende vraag van Russische consumenten te kunnen voldoen.

Dankzij zijn neutrale houding valt Zwitserland buiten de importstop die president Poetin onlangs ingestelde. “De Russen zijn verzot op mozzarella, Goudse en Edammer kaas en die kunnen ze nu niet meer krijgen. Ze zijn naarstig op zoek naar alternatieven”, aldus managing director Daniel Daetwyler van Intercheese. Er worden ‘tonnen’ van deze producten besteld.

Zwitserland kan echter niet van de ene op de andere dag op de vraag inspelen. Een Emmentaler kaas moet bijvoorbeeld 120 dagen rijpen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!