‘Ambitie Flying Tiger is te bescheiden’

In Nederland is ruimte voor honderd tot 150 vestigingen van Flying Tiger. Dat zegt directeur Ton Bos van Retail Wholesale Group management consultants in De Volkskrant. De budgetketen ziet zelf mogelijkheden voor veertig winkels in ons land, maar dat is volgens hem te sober.

Flying Tiger is een aanwinst voor het Nederlandse winkellandschap, aldus Bos. Met name HEMA gaat volgens hem steeds meer merken van de Deense retailer. “Ze zijn niet de enige. Ook Action, Blokker en al die andere budgetwinkels knabbelen aan de omzet van HEMA. HEMA moet eens leren terug te knabbelen”, vindt Bos.

Flying Tiger beschikt inmiddels over 343 vestigingen in 24 landen. De omzet lag in 2013 op 228 miljoen euro. In Nederland heeft de keten elf winkels. De omzet van de vestigingen in ons land groeide vorig jaar met 72 procent. Het steeds wisselende assortiment vormt de kracht van de formule, zei Degens Dil in het januarinummer van RetailTrends. “Een nieuwe winkel heeft drieduizend artikelen, maar over een heel jaar is dat zevenduizend. We hebben 24 collecties per jaar. Twee keer per maand krijgen we een paar honderd nieuwe artikelen binnen. Het wisselt dus steeds maar we hebben wel een vaste basis: zo zijn er altijd leesbrillen, maar wisselen de monturen. Dat maakt het spannend om telkens weer naar de winkel te komen.”

De keten verkoopt uitsluitend huismerkartikelen. “We zijn steeds meer artikelen zelf gaan ontwerpen. We hebben hiervoor eigen designers in dienst. In het begin kochten we nog veel in van de plank, dat wordt steeds minder”, aldus Degins Dil in RetailTrends.

De groeiambities van Flying Tiger blijven beperkt tot het fysieke kanaal, in ieder geval ‘voorlopig’. “We hikken aan tegen het enorm snel veranderende assortiment”, stelt Degens Dil. “Als je iets bestelt, is het al bijna weer weg. Er is een aantal jaren geleden een test geweest in Denemarken, maar er was nog geen oplossing voor dit probleem. Het blijft een wens, maar voorlopig ligt de focus op internationale expansie.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!