Jumbo mag megasuper bouwen

Sligro Food Group heeft het onderspit gedolven in een rechtszaak rond de komst van een grote Jumbo-super in Veghel. De vestiging zal een vloeroppervlak van zesduizend vierkante meter beslaan. Dat meldt Omroep Brabant.

Sligro Food Group had een rechtszaak aangespannen omdat de vestiging andere ondernemingen de kop zou kosten. Daarnaast zou de infrastructuur van Veghel niet berekend zijn op de komst van een dergelijke winkel.

Jumbo heeft volgens de rechter via een effectanalyse aangetoond dat er voldoende marktruimte is voor de winkel. Hoewel de vestiging kan leiden tot omzetvermindering bij andere supermarkten, wordt de krimp gecompenseerd door de extra bezoekers die de winkel trekt, aldus de rechter.

De supermarkt krijgt veel gelijkenis met de Jumbo Foodmarkt in Breda waarin het concern retail en foodservice combineert, liet directeur Colette Cloosterman eerder weten aan FoodClicks. De keten aast op een tiental Jumbo Foodmarkten. Met het concept wil de keten klanten beleving rondom het koken bieden.

De eerste Jumbo Foodmarkt opende in maart 2013 zijn deuren in Breda. Financieel directeur Ton van Veen was naar eigen zeggen kritisch bij de ontwikkeling van het concept. “Dit is een supermarkt die een grote stroom 'echte' klanten nodig heeft", aldus Van Veen eerder in RetailTrends. "Het zijn substantiële bedragen die nodig zullen zijn om dit soort concepten levensvatbaar te maken", beaamde algemeen directeur Frits van Eerd. Over de benodigde omzet wilde hij niet kwijt, maar hij hoopt dat het concept dertigduizend klanten per week kan trekken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!