ACM keurt overname Tuincentrum Overvecht goed

Borgeld Management Group krijgt van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming om Tuincentrum Overvecht over te nemen. Dat heeft ACM bekendgemaakt.

Er blijft voldoende ruimte op de markt over na de verkoop, aldus de organisatie. Borgeld Management Group (BMG) en moederconcern Blokker Holding maakten de overname in juli bekend, zonder financiële details te geven.

Blokker Holding doet de winkelketen van de hand om te kunnen focussen op de kernactiviteiten huishoud, speelgoed en wonen. Bij de verkoop gaan volgens bestuursvoorzitter Roland Palmer geen arbeidsplaatsen verloren.

Tuincentrum Overvecht bestaat uit zestien winkels. Blokker Holding startte in maart nog met een nieuwe formule voor de winkelketen. Zo is in Beuningen is een filiaal omgebouwd naar BloomBird, met onder meer een shop-in-shop van Bakker Bart. Die winkel maakt evenals twee filialen van Diervoordeel deel uit van de overname.

Borgeld Management Groep beschikt over in totaal 56 ondernemingen, waaronder de veertien woonwinkels van LifeStyle en 26 filialen van Bo-mij.

RetailTrends