Tuincentrum Overvecht in zware problemen

Winkelketen Tuincentrum Overvecht wil zo’n negentig werknemers ontslaan om het hoofd boven water te houden. De ontslagen zijn aangekondigd door het hele land, meldt De Financiële Telegraaf.

De reorganisatie heeft gevolgen voor ongeveer eenvijfde van alle medewerkers bij de retailer, die vorig jaar nog door Blokker Holding werd verkocht aan Borgeld Management Group. Vakbond FNV kreeg sindsdien al klachten van het personeel, zegt bestuurder Özcan Colak. “ Werknemers worden zogenaamd naar huis gestuurd met betaald verlof of er wordt geprobeerd de arbeidsvoorwaarden eenzijdig te wijzigen.”

De tuincentrumketen zou al een tijd lang op allerlei manieren proberen de personeelskosten te drukken. De vakbonden werden daar volgens Colak echter niet over ingelicht. “Wij zijn veel te laat ingelicht, terwijl er wel een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad lag die uiteindelijk is goedgekeurd.” Ook zou er al een akkoord over een sociaal plan liggen.

Borgeld Management Group nam de zestien tuincentra vorig jaar over van Blokker Holding, terwijl ook de twee filialen van Diervoordeel bij de deal betrokken waren. De nieuwe eigenaar beschikt over in totaal 56 ondernemingen, waaronder ook de veertien woonwinkels van LifeStyle en 26 filialen van Bo-mij. Het concern geeft geen commentaar bij de reorganisatie.

Blokker Holding liet bij de verkoop weten zich te willen focussen op de kernactiviteiten huishoud, speelgoed en wonen. Bestuursvoorzitter Roland Palmer benadrukte daarbij dat er geen arbeidsplaatsen verloren zouden gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!