Blokker Holding doet Tuincentrum Overvecht van de hand

Blokker Holding heeft in Borgeld Management Groep een koper gevonden voor zijn winkels van Tuincentrum Overvecht. De partijen hebben inmiddels toestemming gevraagd bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor een overname. Dat laat Blokker Holding vrijdag weten, zonder financiële details bekend te maken.

Blokker Holding doet de winkelketen van de hand om te kunnen focussen op de kernactiviteiten huishoud, speelgoed en wonen. “De activiteiten van Tuincentrum Overvecht worden verkocht aan een ondernemer die heeft aangegeven te willen blijven investeren in de onderneming”, aldus bestuursvoorzitter Roland Palmer. Hij stelt dat er geen arbeidsplaatsen verloren gaan.

Het retailconcern achter onder meer Blokker, Bart Smit en Big Bazar startte in maart nog met een nieuwe formule voor de winkelketen. In Beuningen is een filiaal omgebouwd naar BloomBird, met onder meer een shop-in-shop van Bakker Bart. Die winkel maakt evenals twee filialen van Diervoordeel ook onderdeel uit van de overname.

Tuincentrum Overvecht bestaat verder uit zestien winkels, waaronder een franchisevestiging in Boxtel. Borgeld Management Groep beschikt over in totaal 56 ondernemingen, waaronder de veertien woonwinkels van LifeStyle en 26 filialen van Bo-mij.

RetailTrends