'Euretco verder met Hubo en Multimate'

Meer dan negentig procent van de certificaathouders van DGN retail staat achter een overname door retailorganisatie Euretco. Wanneer ook de ondernemers die goed zijn voor negentig procent van de omzet instemmen, kan de overname worden afgerond. Dat meldt MIXonline.

Euretco en DGN retail tekenden eind vorig jaar een intentieverklaring voor een overname. DGN retail voert de formules Hubo, Multimate en Fixet, waarvan alleen de eerste in de ogen van Euretco-ceo Harry Bruijniks en formuledirecteur Steve Evers door moet gaan. Het onderhouden van drie formules in de doe-het-zelfbranche is namelijk niet realistisch, liet Bruijniks in het meinummer van RetailTrends weten. Op basis van bezwaren van Multimate-ondernemers is in de overnamegesprekken besloten die formule alsnog te handhaven.

Niet alle ondernemers staan achter een overname door Euretco, meldt MIXonline. Zij hebben onder meer vragen over bonussen en achtergestelde leningen. 

Euretco heeft als voorwaarde voor de overname dat negentig procent van de omzet meeverhuist naar zijn retailorganisatie. Daarvoor moet ook een meerderheid van de ondernemers zonder aandelen of certificaten van aandelen in DGN instemmen. Voor 22 september moet daar duidelijkheid over zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!